Sjt
Albert Edward Lake

Informatie over geboorte

Geboortedatum:
13/03/1881
Geboorteplaats:
Te Puke, Bay of Plenty, Nieuw-Zeeland

Algemene Informatie

Beroep:
Bouwmeester

Informatie legerdienst

Land:
Nieuw-Zeeland
Strijdmacht:
New Zealand Expeditionary Force
Rang:
Serjeant
Service nummer:
33135
Dienstneming datum:
22/08/1916
Dienstneming plaats:
Trentham, Wellington, Nieuw-Zeeland
Eenheden:
 —  Canterbury Regiment, 1st Bn.  (Laatst gekende eenheid)

Informatie over overlijden

Datum van overlijden:
24/12/1917
Plaats van overlijden:
Jubilee Croft, Beselare, Belgiƫ
Doodsoorzaak:
Killed in action (K.I.A.)
Leeftijd:
36

Begraafplaats

Onderscheidingen en medailles 2

British War Medal
Medaille
Victory Medal
Medaille

Points of interest 2

#1 Dienstneming plaats
#2 'Sterfteplaats'

Extra informatie

Serjeant Albert Edward Lake werd geboren op 13 maart 1881 in Te Puke, Bay of Plenty (Nieuw-Zeeland). Hij was getrouwd met Sarah Ann Bernard, met wie hij een dochter had, Ruby Evelyn. Voor hij dienst nam in het leger, werkte hij als bouwmeester. Toen hij op 22 augustus 1916 in dienst ging, sloot hij zich aan bij het 1st Battalion Canterbury Regiment, New Zealand Division.

Na de Derde Slag bij Ieper was de Nieuw-Zeelandse Divisie gelegerd in de linie in en rond de omgeving van het Polygoonbos. Begin december werd een poging ondernomen om het kasteel Polderhoek in te nemen om hun posities te verbeteren en de hoogtes in te nemen waar de Duitsers zich bevonden. Ze boekten enkele kleine overwinningen, maar leden zeer zware verliezen. Ze waren in staat om de frontlijn iets naar voren te verplaatsen en om verdere verliezen te vermijden werd besloten dat ze die nieuwe frontlinie zouden behouden en consolideren.

In de nacht van 22 op 23 december loste het 1st Bn. Canterbury Regiment het 3th Bn. Canterbury Regiment af, waar ze de frontlinie van dichtbij ondersteunden. Serjeant Lake sneuvelde op 24 december terwijl hij de frontlijn bemande. Hij werd oorspronkelijk begraven bij Jubilee Croft (J.11.a.40.80). Na de oorlog werd hij herbegraven op Buttes New British Cemetery.

Bestanden 1