Pte
Jarvis Bunting Fuller

Informatie over geboorte

Geboortejaar:
1895
Geboorteplaats:
Ballarat, Victoria, Australië

Algemene Informatie

Beroep:
Machine Monteur

Informatie legerdienst

Land:
Australië
Strijdmacht:
Australian Imperial Force
Rang:
Private
Service nummer:
6994
Dienstneming datum:
17/10/1916
Eenheden:
 —  Australian Infantry, 7th Bn.  (Laatst gekende eenheid)

Informatie over overlijden

Datum van overlijden:
04/10/1917
Plaats van overlijden:
Remus Wood, Zonnebeke, België
Doodsoorzaak:
Killed in action (K.I.A.)
Leeftijd:
22

Begraafplaats

Buttes New British Cemetery, Polygon Wood
Plot: XXIX
Rij: B
Graf: 11

Onderscheidingen en medailles 2

British War Medal
Medaille
Victory Medal
Medaille

Points of interest 2

#1 Geboorteplaats
#2 'Sterfteplaats'

Mijn verhaal

Jarvis Bunting Fuller was een 22-jarige voormalige touwslager uit Moonambel bij Ballarat, Victoria, Australië. Op 17 oktober 1916 meldde hij zich bij de A.I.F. in Altona Barracks, Melbourne, nadat hij eerst was afgewezen wegens slechtziendheid. Private Fuller diende bij het 7de Bataljon van de Australische Infanterie (2nd Australian Brigade, 1st Australian Division.

Op 4 oktober 1917 nam de 1ste Australische Divisie deel aan de Slag om Broodseinde, een fase van de Derde Slag bij Ieper. De divisie moest rechts van het dorp Zonnebeke oprukken en moest de heuvelrug van Broodseinde en een deel van de weg Passendale-Beselare veroveren en veilig stellen. De aanval werd door twee brigades uitgevoerd. De 1ste Australische Brigade en de 2de Australische Brigade. De 2de Australische Brigade viel eerst aan met het 8ste Bataljon. Zodra ze het eerste doelwit hadden veroverd, zouden het 6de en 7de Bataljon naar het tweede doelwit doorstoten.

Het 7de bataljon was om ongeveer 03.30 uur op post. Terwijl het lag te wachten op het teken om aan te vallen werd het bataljon veelvuldig beschoten. Om 05.30 uur legde de Duitse artillerie een zwaar spervuur op de achterste lijn, waarbij veel slachtoffers vielen. Tegelijkertijd rukte het 8ste bataljon op achter een rollend spervuur. Het 7e bataljon vertrok een half uur later naar de oude frontlijn. Bij het oversteken van de oude frontlijn verdrongen het 6de en 7de Bataljon zich op de linkerflank. Beide bataljons kwamen al snel onder vuur te liggen vanuit Retaliation Farm, dat uiteindelijk werd ingenomen door het 6e bataljon.

Intussen was het 8ste Bataljon opgerukt door het met boomstompen bezaaide moeras van Romulus en Remus Woods, ten noorden van het gehucht Molenaarelsthoek. Zij arriveerden bij het eerste doel, de rode lijn, rond 07.15 uur. Om 08.00 uur trokken het 7de en 6de Bataljon door het 8ste Bataljon en zetten de opmars voort. Terwijl het de heuvelrug opging werd het 7de Bataljon nu beschoten vanuit een loopgraafstelling bij Celtic Wood en ook vanuit veraf gelegen stellingen op de Keiberg. Het bataljon slaagde erin de positie het zwijgen op te leggen en begon rond 08.40 uur met de consolidatie van de blauwe lijn.

Er werden geen tegenaanvallen gelanceerd en het Bataljon bleef de linie verdedigen tot ze op 8 oktober werden afgelost.

Soldaat Jarvis Bunting Fuller sneuvelde in de strijd op 4 oktober 1917, nabij Remus Wood. Volgens verscheidene getuigen in zijn Red Cross Wounded and Missing File werd hij gedood door een granaat en vervolgens begraven. Zijn stoffelijk overschot werd gevonden bij Remus Wood, iets ten zuiden van Retaliation Farm. Na de oorlog werden zijn stoffelijke resten herbegraven in Buttes New British Cemetery, Polygon Wood.

Bestanden 2

Bronnen 6

"Our Dear Old Battalion : The Story of the 7th Battalion AIF, 1914-1919", Austin R., Slouch Hat Publications, 2004, page 192-203, page 288-289
Gebruikte bronnen
AIF-project
https://www.aif.adfa.edu.au/showPerson?pid=105456
Gebruikte bronnen
Australian War Memorial
https://www.awm.gov.au/advanced-search?query=Fuller+6994
Gebruikte bronnen
CWGC
https://www.cwgc.org/find-war-dead/casualty/480235/fuller,-jarvis-bunting/
Gebruikte bronnen
IFFM, Documentatiemap Fuller, Jarvis
https://ieper.bibliotheek.be/catalogus/fuller-jarvis/documentatie-map/wise-westvlaanderen_2360018?branch=Ieper/Kenniscentrum%20In%20Flanders%20Fields%20Museum
Gebruikte bronnen
National Archives of Australia
https://recordsearch.naa.gov.au/SearchNRetrieve/Interface/DetailsReports/ItemDetail.aspx?Barcode=4035449&isAv=N
Gebruikte bronnen