L/Sjt
Ernest Thomas Foster

Informatie over geboorte

Algemene Informatie

Laatst gekende woonplaats:
Shipston-on-Stour, Warwickshire, Engeland, Verenigd Koninkrijk
Beroep:
Voerman met paard en kar
Geloof:
Church of England

Informatie legerdienst

Land:
Engeland, Verenigd Koninkrijk
Strijdmacht:
British Expeditionary Force
Rang:
Lance Serjeant
Service nummer:
2133
Dienstneming plaats:
Birmingham, Warwickshire, Engeland, Verenigd Koninkrijk
Eenheden:
 —  Royal Warwickshire Regiment, 2nd Bn.  (Laatst gekende eenheid)

Informatie over overlijden

Datum van overlijden:
09/10/1917
Plaats van overlijden:
Judge Copse, België
Doodsoorzaak:
Killed in action (K.I.A.)
Leeftijd:
27

Gedenkplaats

Tyne Cot Memorial
Paneel: 24

Onderscheidingen en medailles 2

British War Medal
Medaille
Victory Medal
Medaille

Points of interest 4

#1 Geboorteplaats
#2 Laatst gekende woonplaats
#3 Dienstneming plaats
#4 'Sterfteplaats'

Mijn verhaal

Ernest Thomas Foster werd geboren op 7 juni 1890 en groeide op in Ilmington, het hoogst gelegen dorp in Warwickshire, waar hij werkte als voerman op een boerderij. Tijdens de oorlog meldde hij zich aan in Birmingham en werd opgenomen door het 2de Bataljon van het Royal Warwickshire Regiment, onderdeel van de 22ste Brigade in de 7de Divisie.

In oktober 1917 bevond Ernest, nu Lance Serjeant bij het bataljon, zich met het 2nd Royal Warwickshire aan het front in Vlaanderen. Op 9 oktober 1917 nam de 7de Divisie deel aan de Slag om Poelkapelle, een fase van de Slag bij Passendale. De Divisie viel aan met de 22ste Brigade vanuit posities ten oosten van Polygon Wood in de richting van het hooggelegen dorp Beselare. De aanval van de Brigade werd gedragen door de 2nd Hounourable Artillery Company aan de rechterkant en de 2nd Royal Warwickshires aan de linkerkant; de 9th Devons zaten in reserve. De 2nd Royal Warwickshires dienden Judge Copse bij het gehucht Reutel in te nemen. De aanval begon om 5u20 en verliep in totale chaos. Reutel Copse was naar verluidt tegen 7 uur 's morgens gepasseerd. Het werd echter al snel duidelijk dat de compagnieën van het 2nd Royal Warwickshire in complete wanorde waren opgerukt. Slechts geïsoleerde groepen hadden hun doel bereikt. Verschillende compagnieën waren de weg kwijt en het grootste deel van het bataljon had posities ingenomen bij Reutel Cemetery zonder Judge Copse goed te ontruimen. Zwaar mitrailleurvuur vanuit Judge Copse veroorzaakte zware verliezen bij de 2nd Honourable Artillery Company. Met Judge Copse nog steeds in Duitse handen werd de linkerflank van de hele brigade bedreigd. In de namiddag werden de 9th Devons naar het gat in de linkerflank gestuurd. Ze moesten Judge Copse ontruimen. De gevechten in het bosje gingen door tot de avond viel en het was al donker toen de 9th Devons eindelijk Judge Copse ontruimden en alle doelen van de 7th Divison veilig stelden. De Duitsers bleven de veroverde stellingen de rest van de nacht beschieten, maar er kwam geen Duitse tegenaanval en de stellingen werden de volgende dag verder geconsolideerd.

Lance Serjeant Ernest Thomas Foster, 27 jaar oud, sneuvelde in de strijd op 9 oktober 1917. Hij heeft geen bekend graf en wordt herdacht op het Tyne Cot Memorial.

Bestanden 2

Bronnen 6

2 Royal Warwickshire Regiment (The National Archives, Kew (TNA) WO 95/1664/3).
https://www.nationalarchives.gov.uk/
Gebruikte bronnen
British Army World War I Medal Rolls Index Cards, 1914-1920 (The National Archives, Kew (TNA), WO 372).
https://www.nationalarchives.gov.uk/
Gebruikte bronnen
Buxton G.W., Time To Remember, The Journal of Lance Sergeant William Webb October 1914-January 1916, 2nd Battalion Royal Warwickshire Regiment Seventh Division 1914-1918, (Solihull, Helion Company Limited, 2016) 169.
Gebruikte bronnen
Census Returns of England and Wales, 1911 (The National Archives, Kew (TNA), RG14).
https://www.nationalarchives.gov.uk/
Gebruikte bronnen
Kingsford C.L.,The Story of the Royal Warwickshire Regiment (Formely the Sixth Foot), (London, County Life, Ltd, 1921) 172.
Gebruikte bronnen
McCarthy, Chris. Passchendaele. The Day-by-Day Account (London: Unicorn Publishing Group, 2018) 118-119.
Gebruikte bronnen

Meer informatie 3