Pte
Albert Edward Naldrett

Informatie over geboorte

Geboortejaar:
1893
Geboorteplaats:
Marylebone, Middlesex, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Algemene Informatie

Laatst gekende woonplaats:
Ipswich, Suffolk, Engeland, Verenigd Koninkrijk
Beroep:
Chauffeur van een bestelwagen/busje

Informatie legerdienst

Land:
Engeland, Verenigd Koninkrijk
Strijdmacht:
British Expeditionary Force
Rang:
Private
Service nummer:
201574
Dienstneming plaats:
London (City), Middlesex, Engeland, Verenigd Koninkrijk
Eenheden:
 —  London Regiment, 2/1st Bn. (Royal Fusiliers)  (Laatst gekende eenheid)

Informatie over overlijden

Datum van overlijden:
26/10/1917
Plaats van overlijden:
Poelkapelle, België
Doodsoorzaak:
Killed in action (K.I.A.)
Leeftijd:
24

Gedenkplaats

Tyne Cot Memorial
Paneel: 148

Onderscheidingen en medailles 2

British War Medal
Medaille
Victory Medal
Medaille

Points of interest 4

#1 Geboorteplaats
#2 Laatst gekende woonplaats
#3 Dienstneming plaats
#4 Plaats van overlijden (bij benadering)

Mijn verhaal

Albert Edward Naldrett, een voormalige bestelwagenchauffeur, werd in 1893 geboren in Marylebone, Middlesex, Engeland. Hij was de zoon van James en Margaret Naldrett. In 1911 werkte hij als bestelwagenchauffeur, maar ging later aan de slag in de Yardley Parfum fabriek waar zijn vader werkte. In april 1913 trouwde Albert met Ethel Newton en woonde in Ipswich, Suffolk, Engeland. Hij meldde zich aan in Londen, Middlesex, Engeland. Albert Edward diende als soldaat in het 2/1ste Bataljon London Regiment, onderdeel van de 173ste Brigade, van de 58ste Divisie.

Op de openingsdag van de Tweede Slag om Passendale, 26 oktober 1917, viel de 58ste Divisie aan. De divisie werd geflankeerd door de 63ste (Marine) Divisie aan haar rechterzijde en de 57ste Divisie aan haar linkerzijde. De opmars van de 58ste Divisie werd gedragen door de 173ste Brigade, die aanviel met het 2/2ste Bataljon London Regiment, het 2/3de Bataljon London Regiment en het 2/4ste London Regiment; het 2/1ste Bataljon bleef in reserve. Hun orders waren om op te rukken vanaf een lijn, die ruwweg liep van Beek Houses naar Meunier House en de Brouwerij, ten oosten van het dorp Poelkapelle. De aanval zou de richting van de weg Poelkapelle-Westrosebeke volgen en een linie van ongeveer zevenhonderd meter ten oosten van Poelkapelle veroveren. Het 2/2ste Bataljon en het 2/3de Bataljon London Regiment moesten het eerste doel veroveren en consolideren, waarna het 2/4de Bataljon door hen heen moest trekken en het laatste doel veroveren.

In de nacht van 24 op 25 oktober 1917 trok het 2/1ste Bataljon om 11 uur op naar Poelkapelle en omgeving om als brigade-reserve op te treden. Eén compagnie werd gelegerd in het bataljonshoofdkwartier in Rose Cottage en de drie andere compagnieën in Pheasant Trench. Door de hevige regenval gedurende de nacht was het terrein bijna onbegaanbaar. Desondanks ging de aanval om 5u40 van start. Er was veel chaos in de informatie en er kwamen tegenstrijdige rapporten binnen bij het bataljonshoofdkwartier. Nadat SOS-vlagsignalen waren waargenomen werden ‘C’ en ‘D’ compagnie naar voren gestuurd en vormden samen met ‘B’ compagnie een verdedigingslinie ten oosten van Poelkapelle, dicht bij de oorspronkelijk eerste linie. ‘A’ Company bleef bij Rose Cottage en hielp de gewonden die binnenkwamen. Uiteindelijk werd de divisie teruggedreven hun startpositie.

Albert Edward Naldrett, 24 jaar oud, sneuvelde in de strijd op 26 oktober 1917. Soldaat Naldrett heeft geen bekend graf en wordt herdacht op paneel 148 van het Tyne Cot Memorial.

Bestanden 1

Bronnen 3

2/1 Battalion London Regiment (The National Archives, Kew (TNA), WO 95/3001/2)
https://www.nationalarchives.gov.uk/
Gebruikte bronnen
Chris McCarthy, Passchendaele: The Day-By-Day Account (Londen: Arms & Armour, 2018), 148.
Gebruikte bronnen
Grey W. E., 2nd City of London Regiment (Royal Fusiliers) in the Great War (London: The Headquarters of the Regiment, 1929), 244-249.
Gebruikte bronnen

Meer informatie 3