Pte
Frederick Nunn

Informatie over geboorte

Geboortejaar:
1898
Geboorteplaats:
Hastings, East Sussex, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Informatie legerdienst

Land:
Engeland, Verenigd Koninkrijk
Strijdmacht:
British Expeditionary Force
Rang:
Private
Service nummer:
13312
Dienstneming plaats:
Newbury, Berkshire, Engeland, Verenigd Koninkrijk
Eenheden:
 —  Princess Charlotte of Wales’s (Royal Berkshire Regiment), 2nd Bn.  (Laatst gekende eenheid)

Informatie over overlijden

Datum van overlijden:
16/08/1917
Plaats van overlijden:
Iron Cross, België
Doodsoorzaak:
Killed in action (K.I.A.)
Leeftijd:
19

Gedenkplaats

Tyne Cot Memorial
Paneel: 106A

Onderscheidingen en medailles 3

1914-15 Star
Medaille
British War Medal
Medaille
Victory Medal
Medaille

Points of interest 2

#1 Geboorteplaats
#2 Dienstneming plaats

Mijn verhaal

Soldaat Frederick Nunn werd geboren op april 1898 in Hastings, Sussex, Engeland. Hij meldde zich bij het leger in Newbury, Berkshire. Hij zou gaan dienen bij het 2de Bataljon Royal Berkshire Regiment van de 8ste Divisie en de 25ste Brigade.
Het 2de Bataljon Royal Berkshire Regiment zou deelnemen aan de Slag om Langemarck op 16 augustus 1917. De dag voordien verplaatste het bataljon zich naar hun verzamelplaatsen op Westhoek Ridge, voor Jabber trench. De 'green line' werd 1500 meter over de vallei van de Hanebeek vastgelegd, met inbegrip van het Duitse bolwerk Iron Cross Redoubt.
De aanval begon om 4:45 uur en het gebied ten oosten van de Hannebeek viel snel en zonder veel tegenstand. Na het oversteken van de Hannebeek was het al duidelijk dat hun flanken bloot kwamen te liggen, dus lieten ze een compagnie achter om de rechterflank te verdedigen terwijl ze verder oprukten. Ze kregen enfilade mitrailleurvuur te verduren vanuit de Nonnebosschen en het Polygoonbos en werden opgehouden door een Duits bolwerk aan hun rechterzijde. Anzac kon worden veroverd met de hulp van een deel van het London Regiment en de 'green line' werd op sommige plaatsen bereikt. Uiteindelijk vormden ze een linie (van J.3.d.3.9 via de noordwestelijke hoek van Iron Works Redoubt tot aan J.2.c.6.1). Het werd al snel duidelijk dat hun flanken terugvielen, waardoor ze erg kwetsbaar werden voor Duitse tegenaanvallen. Dit, samen met een gebrek aan munitie, dwong hen ook terug te vallen tot ongeveer hun oorspronkelijke linies. Vele levens aan beide zijden gingen die dag verloren, waaronder soldaat Frederick Nunn. Zijn stoffelijk overschot werd nooit teruggevonden of geïdentificeerd, daarom wordt hij herdacht op Tyne Cot Memorial op paneel 106A.

Bestanden 1

Bronnen 5

Ancestry
https://www.ancestry.co.uk/
Gebruikte bronnen
Cull, Ian, John Chapman, Martin McIntyre and Len Webb. The 2nd Battalion Royal Berkshire Regiment in World War One: the China Dragon’s tales. Stroud: Tempus, 2005, pp. 76-80
Gebruikte bronnen
CWGC
https://www.cwgc.org/find-records/find-war-dead/casualty-details/832448/frederick-nunn/
Gebruikte bronnen
The Long, Long Trail
https://www.longlongtrail.co.uk/
Gebruikte bronnen
War Diary, 2nd Bn. Royal Berkshire Regiment, August 1917
http://www.nmarchive.com/war-diary-result/1729-1294/page/0
Gebruikte bronnen