Pte
George Frederick Reynolds

Informatie over geboorte

Geboortejaar:
1898
Geboorteplaats:
Echuca, Victoria, Australië

Algemene Informatie

Beroep:
Farmer Labourer

Informatie legerdienst

Land:
Australië
Strijdmacht:
Australian Imperial Force
Rang:
Private
Service nummer:
6549
Dienstneming datum:
25/08/1916
Dienstneming plaats:
Melbourne, Victoria, Australië
Eenheden:
 —  Australian Infantry, 6th Bn.  (Laatst gekende eenheid)

Informatie over overlijden

Datum van overlijden:
04/10/1917
Plaats van overlijden:
Celtic Wood, Zonnebeke, België
Doodsoorzaak:
Killed in action (K.I.A.)
Leeftijd:
19

Gedenkplaats

Onderscheidingen en medailles 2

British War Medal
Medaille
Victory Medal
Medaille

Points of interest 3

#1 Geboorteplaats
#2 Dienstneming plaats
#3 'Sterfteplaats'

Mijn verhaal

Soldaat George Frederick Reynolds werd in 1898 geboren als zoon van Mr. George Reynolds en Mrs. Henrietta Reynolds in Echuca, Victoria, Australië. George was 18 jaar oud en werkte op een boerderij toen hij in dienst ging. Op 25 augustus 1916 ging hij in Melbourne in dienst en ging op 2 oktober 1916 aan boord van de HMAT Nestor A71. Hij zou dienen bij het 6th Australian Infantry Battalion (2nd Australian Brigade, 1st Australian Division).
De 1ste Australische Divisie nam deel aan de Slag bij Broodseinde, een fase van de Derde Slag bij Ieper. De divisie moest rechts van het dorp Zonnebeke oprukken en moest de heuvelrug van Broodseinde en een deel van de weg Passendale-Beselare veroveren en veiligstellen. De aanval werd door twee Brigades geleid. De 1ste Australische Brigade en de 2de Australische Brigade. De 2de Australische Brigade viel eerst aan met het 8ste Bataljon. Zodra ze het eerste doelwit hadden veroverd, zouden het 6de en 7de Bataljon naar het tweede doelwit doorstoten.
Het 6de Bataljon nam om ongeveer 02u.00 hun stellingen in. Terwijl het bataljon op het teken wachtte om aan te vallen, legde de Duitse artillerie een zeer zwaar spervuur op de linie. Veel Australiërs werden in het open veld ingesloten en de bataljons in de linie leden zware verliezen. De Duitse beschietingen wezen niet op voorkennis van een Australische aanval, maar waren een voorbode van een Duitse aanval die toevallig gelijktijdig met de Australische aanval zou beginnen. Toen de Duitse infanterie aanviel, werden ze gevangen in het geallieerde spervuur, dat aan de Australische aanval voorafging. Het spervuur veroorzaakte zeer zware verliezen onder de Duitse verdedigers. De Duitse soldaten hadden bijna geen plaats om zich te verbergen. Degenen die de zware beschietingen overleefden, werden snel uiteengedreven, gedood of gevangen genomen door de oprukkende troepen. Zelfs de Duitsers in de bunkers waren volkomen geschokt. De meesten gaven zich over zonder zich te verzetten.
De voornaamste weerstand tegen de opmars van het 6de Bataljon A.I.F. kwam van een grote krater, nabij Retaliation Farm, waarin zich een bunker bevond. Deze positie werd ondersteund door andere nabijgelegen posten. Verschillende groepen gewapend met handgranaten van het 6de Bataljon omsingelden de stellingen snel en slaagden er uiteindelijk in de verdedigers het zwijgen op te leggen of gevangen te nemen.
Intussen was het 8ste Bataljon opgerukt door het moeras en de boomstronken van het Romulus and Remus Wood, ten noorden van het gehucht Molenaarelsthoek. Zij arriveerden bij het eerste doel, de rode lijn, rond 07.15 uur.
Rond 08.00 uur trokken het 7de en 6de Bataljon door het 8ste Bataljon en zetten de opmars voort. Ze veroverden snel de top van de heuvelrug. Terwijl ze ten westen van Celtic Wood passeerden, werd het 6de Bataljon nu vanuit veraf gelegen mitrailleurposities op de Keiberg beschoten. Op een gegeven moment werd de opmars op Celtic Wood tegengehouden door een Duits bolwerk. Het werd door een Lewis gun ploeg tot zwijgen gebracht en tegen de middag hadden de Australiërs hun stellingen op de heuvelrug geconsolideerd.
Er werden geen tegenaanvallen gelanceerd en het bataljon bleef de linie in handen houden tot ze de volgende dag werden afgelost.
De laatste rustplaats van Pte. Reynolds is tot op heden onbekend. Hij wordt herdacht op paneel 7 op de Menenpoort in Ieper.

Bestanden 1

Bronnen 8

"As Rough As Bags, the History of the 6th Battalion, 1st AIF, 1914-1919", Austin R.J., A Slouch Hat Publications,sd
Gebruikte bronnen
AIF Project
https://www.aif.adfa.edu.au/showPerson?pid=253181&printFormat=print
Gebruikte bronnen
Ancestry
https://www.ancestry.co.uk/
Gebruikte bronnen
Australian War Memorial
https://www.awm.gov.au/advanced-search/people?people_preferred_name=george+frederick+reynolds&people_service_number=6549&people_unit=
Gebruikte bronnen
CWGC
https://www.cwgc.org/find-records/find-war-dead/casualty-details/1600687/george-frederick-reynolds/
Gebruikte bronnen
National Archives of Australia
https://recordsearch.naa.gov.au/SearchNRetrieve/Interface/DetailsReports/ItemDetail.aspx?Barcode=8029225&isAv=N
Gebruikte bronnen
The Long, Long Trail
https://www.longlongtrail.co.uk/
Gebruikte bronnen
War Diary, 6th Bn. Australian Infantry
https://www.awm.gov.au/collection/C1346444
Gebruikte bronnen